In beeld: politie achtervolgt auto met 170 km/u langs Zoeterwoude

De politie heeft beelden van een woeste achtervolging gedeeld. Daarbij probeerde een man uit Groningen op de A4 de politie te slim af te zijn. De automobilist ging er begin oktober met hoge snelheid vandoor na een stopteken. Hij reed volgens de politie tijdens zijn vlucht, onder meer langs Zoeterwoude, ruim 240 kilometer per uur.

Agenten zagen de Groninger in de nacht van woensdag 30 september op donderdag 1 oktober op de A4 bij Rijswijk in de richting van Amsterdam rijden. Hij reed op dat moment al te hard en daarom kreeg hij een stopteken, meldt mediapartner Omroep West. De man reed in eerste instantie netjes achter de politie aan, maar vlak voor de afrit Plaspoelpolder bij Rijswijk sloeg hij op de vlucht.

Er volgde een nachtelijke achtervolging, waarbij de Groninger soms harder reed dan 240 kilometer per uur. Ook reed hij in volle vaart langs de wegwerkzaamheden op de A4 bij de Rijnlandroute. Via de N206 probeerde de bestuurder zijn achtervolgers nog af te schudden, maar agenten trokken toch aan het langste eind.

Volle onderbroek
Ter hoogte van Stompwijk werd de 20-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Op dat moment bleek dat hij geen geldig rijbewijs bij zich had en daar ook al zes keer eerder op was betrapt. Agenten ontdekten ook nog iets anders: de man had duizenden euro’s contant geld in zijn onderbroek. De bijrijder van de auto werd ook aangehouden, maar hij mocht vlak daarna weer gaan.

112 Sleutelstad Regio Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×