De parkeerplaats bij de Klinkenbergerplas vlak na de vernieuwing in 2018. (Archieffoto: Chris de Waard).

Toegangsverbod voor parkeerplaatsen en natuurgebieden achter de hand

Parkeerplaatsen, stranden en natuurgebieden kunnen de komende weken worden afgesloten als er te veel mensen dreigen te komen. Dat heeft burgemeester Henri Lenferink namens de Veiligheidsregio Hollands Midden besloten. Onder meer gebieden in Voorschoten, Oegstgeest en Warmond kunnen met hekken en linten worden afgezet.

Het besluit moet voorkomen dat er op weekend- of vakantiedagen te veel mensen bij elkaar komen waardoor afstand houden niet meer mogelijk is. Wanneer een parkeerplaats is afgezet met hekken, linten en borden met de tekst ‘Toegang verboden – Afgesloten ivm COVID-19′ is het niet meer toegestaan om daar met een auto naartoe te komen.

In Oegstgeest gaat het om de parkeerterreinen bij de Klinkenbergerplas en bedrijventerrein De Boeg waar auto’s geweerd kunnen worden. In Warmond gaat het om de parkeerplaats en haven rond Kouden hoorn en in Voorschoten zijn de parkeerplaatsen bij kasteel Duivenvoorde en aan de Horstlaan opgenomen in het besluit. In Valkenburg kan de parkeerplaats van het Valkenburgsmeer worden afgesloten.

Herfstvakantie
Nog strenger kan er worden gehandhaafd op en rond Eiland Koudehoorn in Warmond en het gymparcours in park Adegeest in Voorschoten. Die gebieden kunnen volledig worden afgesloten voor publiek. Dat geldt ook voor de Kniplaan en Horstlaan in Voorschoten, waar in dat geval nog wel fietsers en wandelaars welkom zijn.

De mogelijkheid om de gebieden af te sluiten wordt overigens alleen gebruikt als er ook daadwerkelijk grote groepen mensen worden verwacht, bijvoorbeeld omdat het lekker weer wordt. Als dat niet het geval is, worden er geen linten of hekken neergezet, waarna de opgelegde regels (tijdelijk) niet gelden.

De mogelijkheid om gebieden af te sluiten geldt op weekenddagen van zaterdagochtend 9.00 uur tot en met zondagavond 19.00 uur en duurt tot en met 15 november. Tijdens de herfstvakantie van 19 oktober tot en met 23 oktober is de mogelijkheid tot afsluiten er elke dag van 9.00 tot 19.00 uur.

Leiden Oegstgeest Regio Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×