Wethouder Rik van Woudenberg leest kinderen van basisschool de Leeuwerik voor. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiderdorpse wethouder leest kinderen voor over duurzaamheid

De Leiderdorpse wethouder Rik van Woudenberg (D66) is in het kader van de lokale GOED-week op bezoek geweest bij basisschool de Leeuwerik. Door kinderen van groep 7 voor te lezen over het recyclen van kleding, heeft de wethouder aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het dorp.

De organisatie van de voorleesmiddag was in handen van het MEC; het Milieu Educatief Centrum. Bart de Koning legt uit wat dat centrum doet. “Wij geven allerlei lessen over natuur, biodiversiteit en duurzaamheid. De ene keer gaan we met kleuters naar de kinderboerderij, de andere keer organiseren we dit soort lessen over natuur en duurzaamheid voor kinderen van de bovenbouw.”

De wethouder van onderwijs en duurzaamheid had er duidelijk plezier in: “Er zijn versjes van Dick Bruna die ik nu nog uit mijn hoofd weet, omdat ik ze vroeger heel vaak aan mijn dochter heb voorgelezen. Voorlezen kan een kind helpen om op latere leeftijd te leren lezen. Daarnaast kan het kinderen ook enthousiast maken om zelf boeken te lezen. Daarom heb ik net met veel plezier voor de klas gestaan.”

Duurzaamheid Leiderdorp Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×