(Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoudse school wordt woonruimte voor starters

De gemeente Zoeterwoude vraagt inwoners van het dorp om mee te denken over de toekomst van de voormalige Aloysius school en bibliotheek aan de Schenkelweg 4. Nadat de gemeenteraad in juni instemde met de verkoop van het pand, is aan drie ontwikkelaars gevraagd om een ontwerp voor het monument te maken dat bewoning door starters mogelijk maakt.

Na het vertrek van de school in 1985 is het gebouw tot 2018 in gebruik geweest als bibliotheek. Sinds de verhuizing van de bibliotheek naar verzamelgebouw De Buitenplaats (Veldboeket 1-7) staat het monumentale pand leeg. Het karakteristieke pand is een gemeentelijk beeldbepalend monument. “Dit betekent dat het niet mag worden gesloopt. Wel kan het een andere functie krijgen, zoals woonruimte voor starters”, verklaart wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Ruud Bouter.

De ontwikkelaars hebben van de gemeente daarom de opdracht gekregen om het gebouw sociaal en duurzaam te herontwikkelen voor starters op de woningmarkt. Net als in de rest van de regio is het voor deze groep lastig om betaalbare woonruimte te vinden. De drie ontwerpen zijn te bekijken op de website van de gemeente Zoeterwoude.

Als de verkoopprocedure is afgerond belooft de gemeente omwonenden te blijven betrekken bij de verdere uitwerking van het plan van de gekozen ontwikkelaar. “Mensen kunnen zich dan opgeven voor de klankbordgroep. We gaan dan met elkaar het gesprek aan over de inrichting van de buitenruimte: parkeren, groen en spelen”, aldus Bouter.

De drie visies zijn tot en met 28 oktober online en in de huidige bibliotheek (Veldboeket 3) te bekijken. Zoeterwoudenaren kunnen via een online enquete hun voorkeur aangeven.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×