(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Liander plaatst noodstroomvoorziening na brand in De Kooi

De brand die gisteren in een transformatorhuis in de Anna Paulownastraat woedde, heeft voor grote schade gezorgd. Sinds vanmorgen 6.00 uur zijn alle huishoudens weer voorzien van stroom. Naar de oorzaak van de storing doet Liander vandaag onderzoek.

Woensdagavond rond 23.20 uur gaf een ‘slimme melder’ aan dat in een flink deel van De Kooi de stroom was uitgevallen. “Bij een dergelijke melding gaan onze storingsmonteurs gelijk op pad”, legt een woordvoerder uit. “Een kwartier later zijn we gebeld door de brandweer, die een brandmelding hadden ontvangen.” Door de brand zaten 1.402 klanten van Liander lange tijd zonder stroom. De laatste ongeveer 170 klanten, zijn vanochtend 6.00 uur weer aansloten op het elektriciteitsnetwerk.

Omdat de schade aan het transformatiehuis groot is, heeft Liander een noodvoorziening geplaatst. Hoe lang deze nodig is weet Liander nog niet. “De schade wordt vandaag onderzocht en afhankelijk van de uitkomst weten we of de ‘middenspanningsunit’ gerepareerd of volledig vervangen moet worden”, aldus de woordvoerder.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×