Wavelength festival in 2018. (Foto: Salih Kilic).

Rampliederen op pandemieversie van het Wavelength festival

Het Wavelength festival op het Leiden Bio Science Park vindt dit jaar plaats in afgeslankte vorm. Geen twee dagen durend festival, maar een korte coronaversie. Op 28 november staat het festival in het teken van rampliederen.

Hoogleraar literatuur- en cultuurgeschiedenis Lotte Jensen stuitte tijdens een onderzoeksproject op tal van rampliederen. Ze zocht uit waarvoor en wanneer ze geschreven zijn. En ook hoe ze kunnen helpen bij rampenverwerking. Het Muziekensemble Camerata Trajectina brengt de rampliederen ten gehore. Jensen zelf vertelt het één en ander in een video-interview.

Vanwege het coronavirus kan er maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn op het festival. Anderen kunnen erbij zijn via de stream van de website of via het YouTubekanaal van Wavelength.

Om nog een extra ‘coronatint’ aan het festival te geven wordt in een video verteld over de ontwikkeling van het vaccin tegen corona. Medicijnontwikkelaars van het in het Bio Science Park gevestigde Centre for Human Drug Research spelen een rol in de ontwikkeling van het vaccin en vertellen erover.

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×