De Bachstraat wordt volgend jaar opgeknapt. (Foto's: Chris de Waard).

Bachstraat wordt veiliger en groener

De Bachstraat in Leiden Zuidwest krijgt volgend jaar een opknapbeurt. Daarbij worden versleten straat- en stoepstenen vervangen en wil de gemeente ook zoveel mogelijk extra groen aanleggen om wateroverlast bij hevige regenbuien te voorkomen. Niet alleen de straat zelf wordt overigens opgeknapt, ook de parkeervakken worden duidelijker, de kruispunten worden verhoogd en de straat krijgt een schoolzone. Het zijn allemaal maatregelen die bij een 30-km-zone passen.

In het ontwerp voor de opgeknapte Bachstraat zijn wensen uit de buurt meegenomen. De toegang naar de portiekflats en garageboxen krijgt een nieuwe inrichting, er komen fietsenrekken en de parkeerplaatsen voor de auto’s worden duidelijker aangegeven. De straatstenen voor de rijbaan worden zoveel mogelijk hergebruikt, de stoepen krijgen nieuwe tegels.

Geen bewonersavond
Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om voor de plannen een bewonersavond te organiseren, laat de gemeente weten. De participatie verloopt daarom online via doemee.leiden.nl en per telefoon. Via DoeMee kunnen bewoners het ontwerp bekijken er erop reageren.

Omdat de Bachstraat erg lang is, is het ontwerp in vier delen opgesplitst. De meedenkfase duurt tot en met 10 november. Daarna worden de reacties verwerkt en wordt het definitieve ontwerp gemaakt. Dat moet begin volgend jaar klaar zijn. Daarna beginnen de voorbereidingen en in de tweede helft van 2021 gaan de werkzaamheden echt van start. In de zomer van 2022 moet alles klaar zijn.

Reageren op DoeMee
Via het participatieplatform DoeMee van de gemeente Leiden kan iedereen zien wat de plannen inhouden. Wie ook wil reageren moet zich registreren. Wie geen computer of internet heeft en wel wil meedenken kan twee keer per week tijdens een telefonisch spreekuur bellen naar 14 071. De telefonische spreekuren worden gehouden op dinsdag 27 oktober van 16.00 tot 17.00 uur en op woensdag 4 november van 13.00 tot 14.00 uur.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×