Dijkgraaf Rogier van der Sande van het Hoogheemraadschap Rijnland.

Hoogheemraadschap op zoek naar 'waterbazen'

De publiekscampagne ‘Waterbazen‘ van de Unie van Waterschappen is deze week van start gegaan. Met de campagne willen de 21 waterschappen zo veel mogelijk Nederlanders betrekken bij hun werk en mensen prikkelen om zelf ook waterbewuster te worden.

Dijkgraaf Rogier van der Sande van het hoogheemraadschap van Rijnland is een van de pleitbezorgers van de campagne. De Leidenaar hoopt dat mensen veel meer zelf gaan doen als het gaat om waterbeheersing. “We willen mensen stimuleren met een positief verhaal. Mensen vertellen wat helpt. Bijvoorbeeld als je een dak hebt daar groen op leggen of een regenton in je tuin. Dan kun je water vasthouden.”

De campagne ‘Waterbazen’ laat verder zien hoe mensen steeds meer bijdragen aan schoon en voldoende water. Afval uit het water halen bijvoorbeeld, of tegels verruilen voor groen, een geveltuin aanleggen of een schoolplein watervriendelijk maken.

Dijkgraaf Rogier van der Sande vertelt in Nieuws071 aan presentator Gerry van Bakel wat mensen allemaal kunnen doen om waterbaas te worden.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×