De Wibar. (Archieffoto: Erik Lourenssen).

Het Gesprek: elkaar terugvinden door de gevolgen van corona te bespreken

Donderdagavond vindt er een livestream plaats vanuit de Wibar in Leiden. In de livestream komen verschillende mensen aan het woord over de gevolgen van corona en wat die voor hen betekenen. Studenten en jongeren kunnen live meekijken en vragen stellen.

Een van de deelnemers aan de gesprekken is kapster en ondernemer Nelly Brands. Zij hoort van haar klanten verschillende geluiden over de gevolgen van de coronacrisis. Ze merkt dat er een kloof ontstaat tussen groepen die op verschillende manieren geraakt worden door corona. “Het idee ontstaat dat we steeds verder van elkaar afdwalen en dat is juist in deze tijd zo zonde omdat het belangrijk is om iedereen een beetje bij elkaar te houden.”


Nelly Brands te gast in de Avond met Robbert

In de livestream komt een uiteenlopende groep mensen aan het woord. Zo zullen er naast de kapster ook een Leidse BOA  en een verpleegkundige aan het woord komen. Daarbij is het niet de bedoeling om met de vinger naar elkaar te wijzen: de insteek van de gesprekken is juist om van elkaar te horen wat de coronacrisis voor iedereen betekent.

Kapster Brands hoopt dat iedereen die de livestream bijwoont verder kan met een goed gevoel en het besef dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft. “Misschien worden we door de verhalen die we aan elkaar vertellen wat bewuster van wat we moeten doen, en dat het veel prettiger is om met elkaar op een goede manier met de situatie om te gaan.”

De livestream is donderdag 29 oktober van 19:15 tot 21:45 is te volgen op de website van De Leidse Burcht.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×