Een grote banner op de gevel van Minerva. (Foto: Myrthe Koopman).

Minerva organiseert openbaar symposium over Amerikaanse presidentsverkiezingen

Wie toe is aan politieke verdieping op de voormiddag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, kan maandag online terecht bij Minerva. De Leidse studentenvereniging organiseert die dag van 14.00 tot 18.00 uur een online symposium over de verkiezingen. Het symposium is gratis en voor iedereen toegankelijk.

De veertiende editie van het symposium vindt dit jaar online plaats vanwege corona. Een voordeel hiervan is dat het symposium daardoor extra toegankelijk is voor jong en oud. “Het symposium is niet alleen meer een politieke verdieping voor de leden van Minerva en zelfs niet alleen voor studenten, maar voor iedereen die geïnteresseerd is”, zegt Franka Wigman van de All American Commissie die het symposium organiseert.

Lezingen
Op het symposium komen verschillende grote sprekers aan bod, zoals Jaap de Hoop Scheffer, Elske Doets en Marietje Schaake. Deze sprekers geven lezingen over uiteenlopende onderwerpen als cybersecurity, politiek, handel en media, allemaal in het licht van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De lezingen worden op een luchtige manier afgewisseld door zangintermezzo’s, theater van de Kiesmannen en live video vanuit Washington, met uiteindelijk een paneldiscussie. Het symposium is daarnaast ook interactief want alle kijkers kunnen live vragen en opmerkingen insturen die vervolgens worden behandeld.

Livestream
Deelnemen aan het symposium kan via een link die wordt geplaats op de Facebookpagina en Instagram van @All American Night. Daarnaast kan er ook een mailtje worden gestuurd naar aamericannight@gmail.com om gratis de livestream te kunnen volgen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×