Burgemeester Fred van Trigt. (Foto: Robbert Beurse).

Burgemeester Zoeterwoude krijgt een jaar om te verhuizen

De kersverse burgemeester van Zoeterwoude, Fred van Trigt, krijgt van de gemeenteraad een jaar de tijd om naar Zoeterwoude te verhuizen. De raad stemde unaniem in met het voorstel om Van Trigt een jaar ontheffing te geven voor het woonplaatsvereiste dat is opgenomen in de Gemeentewet. In die wet staat dat een burgemeester verplicht is om in zijn eigen gemeente te wonen.

Van Trigt, die op 7 oktober Liesbeth Bloemen opvolgde, woont momenteel nog in Hillegom. De familie Van Trigt heeft inmiddels een geschikte woning in Zoeterwoude gevonden. “Binnenkort krijgen we de sleutel. Na een grondige verbouwing verhuist ons gezin ergens in het eerste kwartaal van 2021 naar de Zonnegaarde in Zoeterwoude-Dorp”, bevestigt Van Trigt.

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×