(Foto: Sabine van Erp via Pixabay).

Woonzorgcentrum Anemoon in Leiden onder verscherpt toezicht

Woonzorgcentrum Anemoon in Leiden staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De inspectie vindt dat de veiligheid van de zorg niet goed is gegarandeerd. Ook wordt niet zorgvuldig omgegaan met medicatie. De inspectie maakt zich verder zorgen over de financiële situatie van het woonzorgcentrum. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Anemoon is een kleinschalige particuliere zorginstelling in Leiden. De maatregel volgt op verschillende bezoeken van de inspectie en werd op 9 september al opgelegd. Omdat het bedrijf achter het woonzorgcentrum heeft geprobeerd het toezicht via de rechter van tafel te krijgen, wordt het nu pas gepubliceerd.

Niet eerste keer
Het verscherpte toezicht geldt voor zes maanden. Aan het einde van die periode moet Anemoon hebben aangetoond daadwerkelijk verbeteringen in de zorg te hebben doorgevoerd. Ook moeten de financiën dan op orde zijn. Ondertussen wordt het centrum door de inspectie extra in de gaten gehouden.

Het is niet de eerste keer dat Anemoon door de inspectie op de vingers wordt getikt. In 2018 bleek dat de zorg op zeventien punten te kort schoot.

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×