De sloop is gestart. (Foto: PR).

Sloop woningen Hoflaan en Weidehof begonnen

De sloop van de portiekflats aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden is deze week begonnen. Over enkele weken wordt gestart met de bouw van 74 nieuwe huurappartementen, die eind 2022 opgeleverd worden. Een deel van de sloop verliep overigens niet geheel zonder problemen. Donderdag werd een wijkkast geraakt waardoor het internet in de directe omgeving uitviel.

Het gaat om een nog actieve verdeelkast van Ziggo waarvan de kabels eigenlijk al afgekoppeld hadden moeten zijn, zegt Edwin van Diemen van Van Diemen Sloopwerken die daar aan het werk is. “Een communicatiefout met Ziggo, blijkbaar is dat ergens op een bureau blijven liggen daar.” Direct nadat omwonenden hun beklag hadden gedaan bij de slopers, zijn monteurs van Ziggo ter plaatse gekomen. Die hebben de avond en nacht gebruikt om de internetverbinding weer te herstellen.

Als de sloop over een aantal weken klaar is, wordt begonnen met de bouw van drie blokken met appartementen. Die hebben een oppervlakte tussen de 50 m2 en 65 m2 en tellen twee of drie slaapkamers. Doordat er in de gebouwen een lift komt, zijn de appartementen ook geschikt voor mensen die er hun oude dag willen doorbrengen. Door het toevoegen van woningen met een eigen voordeur op straatniveau, wordt er ook voor gezorgd dat er meer leven komt op straat.

Tekst gaat verder onder de impressies

Projectontwikkelaar ERA Contour is verantwoordelijk voor de bouw en werkt op meer plekken in Leiden aan woningen voor Portaal. “Het project aan de Hoflaan en Weidehof is een mooi vervolg op de nieuwbouw in de Zeeheldenbuurt, die al in volle gang is. We kijken ernaar uit om in het nieuwe jaar ook met de bouw in deze buurt te starten”, aldus ERA Contour-directeur Jeroen Heijdra. De nieuwe woningen zijn aardgasvrij en op het dak van ieder complex komen zonnepanelen.

De voormalige bewoners van de twee straten kunnen na oplevering van de woningen in 2022 met voorrang terugkeren naar een nieuwe woning. De overgebleven appartementen biedt Portaal daarna via de reguliere manier aan voor woningzoekenden.

  • Voor en na de sloop. (Foto
    Voor en na de sloop. (Foto's: Thierry Verplancke)
  • Bij de sloop zijn kabels geraakt (Foto
    Bij de sloop zijn kabels geraakt (Foto's: Thierry Verplancke)
Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×