(Foto: Chris de Waard).

Leidsche Boys start handtekeningenactie: 'Waarom is er wel plek voor DIOK?'

Verbazing bij voetbalvereniging Leidsche Boys. De club moest afgelopen seizoen noodgedwongen de deuren sluiten omdat de gemeente Leiden de huur met de voetbalvereniging had opgezegd. De voetbalvelden aan de Vliet moesten verdwijnen, maar rugbyvereniging DIOK heeft de komende twee jaar wel een plek op het terrein gekregen. Dat roept vragen op bij de oud-leden van Leidsche Boys. Jordy Boutier is een handtekeningenactie gestart om opheldering te krijgen van de gemeente.

Tijdens de laatst algemene ledenvergadering van Leidsche boys in januari van dit jaar, besloten de leden om de club op te heffen. Belangrijkste reden hiervoor was het opzeggen van de huur door de gemeente vanaf dit seizoen. Omdat de club niet voldoende leden heeft en daarmee niet aan de ‘Voetbal Vitaal’ regels voldoet, was verhuizing ook geen optie.

In een oproep aan andere oud-leden en mensen die Leidsche Boys een warm hart toe dragen, roept Boutier op om een handtekening te zetten onder de brief die naar de gemeente gaat. Hierin stelt hij twee vragen. Waarom mocht Leidsche Boys de laatste paar jaren niet uitzingen op hun eigen complex? En waarom is er wel plek voor DIOK, maar niet voor Leidsche Boys? “Elke keer als ik weer even ga kijken bij onze oude stek krijg ik de rillingen als ik het bord van DIOK zie hangen op ons complex”, schrijft Boutier.

Honderd
Wat de leden van het bijna honderdjarige Leidsche Boys extra zuur vinden is het feit dat zij door corona geen feestelijk afscheid hebben kunnen nemen en ook het eeuwfeest niet gevierd kan worden. Sportwethouder Paul Dirkse heeft laten weten de club te helpen bij het organiseren van een reünie en een eeuwfeest, zodra dat weer toegestaan is. Een mooi gebaar, maar volgens Boutier maakt Dirkse zich er zo ‘met een Jantje van Leiden’ van af.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×