(Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeente Leiden komt met bonus voor boa's

In navolging van de bonus van 300 euro voor de politie die de landelijk overheid heeft geregeld, krijgt ook een deel van het Leidse gemeentepersoneel een bonus. Hoewel de politie zich niet massaal achter dat voorstel van de PvdA-fractie schaarde, komt de bonus er toch.

Veel partijen vroegen zich af of het niet tot scheve gezichten zou leiden als alleen boa’s een corona-extraatje krijgen. “Ze staan al maanden in de frontlinie en dit zijn mensen die bij de gemeente in dienst zijn. Voor veel andere beroepen geldt dat niet”, verdedigde PvdA–raadslid Tiny Klever het voorstel van haar partij.

Tot een oordeel hoefde de politiek niet te komen. “Een sympathiek voorstel van de PvdA”, vond wethouder Dirkse van financiën. “Maar het managementteam van de gemeente is zo’n voorstel al aan het uitwerken. Niet alleen voor de boa’s, maar ook voor ander personeel dat op straat en in de frontlinie werkt, zoals de medewerkers bij de afvalinzameling en de afdeling Burgerzaken. Dat had een verrassing moeten zijn.”

De bonus komt er dus ook in Leiden, alleen niet slechts voor de boa’s en het bedrag is anders dan de landelijke regeling voor de politie. Dat valt in Leiden wat lager uit. Overigens hebben ook veel andere gemeenten besloten om de gemeentelijke opsporingsambtenaren een coronabonus toe te kennen. In Oegstgeest wordt dinsdag besloten over zo’n bonus.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×