(Foto's: J.P. Kranenburg).

Nieuwe Leiderdorpse woontoren te fel voor omgeving: 'Vuurtoren aan de Zijl'

Omwonenden van een 73 meter hoge nieuwe woontoren in Leiderdorp klagen dat de lichten op de galerij veel te veel licht uitstralen. “We zijn door omwonenden geattendeerd op de enorme hoeveelheid licht die de toren van het complex uitstraalt in de avond en de nacht”, zegt Geert Schipaanboord van de ChristenUnie/SGP in Leiderdorp.

Die partij ging zelf een kijkje nemen bij de woontoren aan de Rietschans en concludeerde dat de verlichting op de galerijen inderdaad wel wat minder zou kunnen. Het lijkt nu wel de ‘Vuurtoren aan de Zijl’, zoals Schipaanboord het noemt. Met een knipoog naar de naam van het nieuwe wooncomplex: Bij de Zijl.

Vooral de twee omliggende wijken, Driegatenbrug en Leyhof, hebben last van het felle licht, maar ook de achterliggende polders.

‘Gesprek met eigenaar’
De ChristenUnie/SGP roept het gemeentebestuur daarom op in gesprek te gaan met de eigenaar van het complex om te overleggen over hoe de verlichting verminderd zou kunnen worden. “Uiteraard met behoud van de veiligheid op de galerijen”, zegt Schipaanboord.

Foto’s: J.P. Kranenburg. 

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×