Het eerste thema is het Leids Sportakkoord. (Archieffoto: Gerry van Bakel).

Sportstad Leiden doopt informatiebijeenkomsten om tot digitale sportcolleges

Sportstad Leiden gaat online sportcolleges organiseren voor Leidse sportverenigingen. De Leidse Sport Colleges zijn een vervolg op de digitale informatiebijeenkomsten die de afgelopen maanden zijn gehouden en door de verenigingen goed werden gewaardeerd. Tijdens de colleges worden thema’s behandeld zoals financiën, ledenbehoud en natuurlijk het omgaan met de coronamaatregelen.

In november staan er twee thema’s op de agenda waarvan verenigingen hebben aangegeven dat het ze op dit moment bezig houdt. Op dinsdagavond 17 november gaat het over het Leids Sportakkoord met aanjager Mijke Sluis. Donderdagavond 19 november leggen Rogier van Meggelen van Incluzio – Rijnland Beweegt en Job van Eunen van NOC*NSF uit hoe je als Leidse club mee kunt doen aan de ClubKaderCoach regeling in Leiden.

Ook in december staat er al een avond gepland. Woensdagavond 9 december introduceren Christiaan Hoekstra en Eveliene Annink de BuurtSportCoaches en de Beweegcoach van Incluzio – Rijnland Beweegt. Toon Keijzer en Thijs van Moorselaar van de afdeling Beheer van de gemeente Leiden vertellen over het Verbeterplan Sport.

Sportstad Leiden hoopt veel verenigingen te verwelkomen in de digitale sessies en ze zo in een uurtje goed bij te praten. De Leidse Sport Colleges kunnen door iedereen van de club gevolgd worden. “Het is helemaal niet nodig om altijd het bestuur af te vaardigen,
commissieleden zijn ook van harte welkom om mee te doen.” Aanmelden voor de Leidse Sport Colleges kan via info@sportstadleiden.nl.

Sportstad Leiden is een samenwerking van de Leidse Sport Federatie, Team Sport van de gemeente Leiden, Topsport Leiden en VTV/MEE.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×