(Archieffoto: Emile van Aelst).

Nieuw initiatief om meer te bewegen: 'Vraag je buurman mee wandelen, fietsen of hardlopen'

‘Ik beweeg, beweeg jij mee..?’ is een nieuw initiatief om de Leidenaar meer in beweging te krijgen. Het is de bedoeling dat mensen elkaar aansporen om samen te wandelen, te fietsen of hard te lopen. Want, er zijn signalen dat er op dit moment te weinig bewogen wordt. De campagne komt vanuit Leiden Marathon, maar staat daar verder los van.

Volgens topsportco├Ârdinator en marathondirecteur Tjeerd Scheffer wordt er ‘over het algemeen te weinig bewogen’. Dat geldt niet alleen voor ouderen die niet naar buiten durven in deze tijd, maar ook voor jongeren voor wie de sportclub dicht is. “Veel mensen werken thuis achter de computer en willen productief zijn. Daardoor vergeten ze in beweging te komen”, zegt Scheffer.

De campagne richt zich op drie vormen van bewegen: wandelen, fietsen en hardlopen. Voor die drie activiteiten zijn er polsbandjes te koop in bijpassende kleuren. “Die zijn er voor het solidariteitsgevoel”, zegt Scheffer. Daarnaast wil hij posters ophangen bij scholen en sportclubs. Doel is om mensen meer in beweging te laten komen. “We merken ook dat bedrijven steeds meer daartoe oproepen.”

Niet denken
Het initiatief komt uit de koker van de organisatie achter de Leiden Marathon, maar het hardloopevenement heeft er eigenlijk niet veel mee te maken. “Mensen moeten niet denken dat ze een hele marathon moeten gaan lopen”, zegt Scheffer. “Het moet geen grote activiteit zijn.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×