(Foto: Chris de Waard).

Structurele oplossing camouflagedoek Morspoortgarage laat nog maanden op zich wachten

Van het camouflagedoek van de Morspoortgarage vallen sinds begin dit jaar kleine stukjes plastic op de straat en in het gras. De gemeente zoekt al een tijdje naar een structurele oplossing, maar dat blijkt nu toch tijdrovender dan eerder gedacht. Het college stelt in beantwoording van vragen van raadslid Raat (PvdD) dat het nog zeker drie maanden duurt voordat het doek vervangen zal worden.

De garage die in 2012 in elkaar werd gezet op het parkeerpleintje tegenover de historische Morspoort kan niet zonder doeken of netten. Die beschermen omwonenden tegen naar binnen schijnende koplampen van de parkerende auto’s. Begin dit jaar bleek dat het camouflagedoek plastic loslaat en in de omgeving vervuiling veroorzaakt. De gemeente liet destijds via Twitter weten elke dag het plastic op te ruimen en te zoeken naar een structurele oplossing. Aangezien de wind in deze herfstperiode vaker de kop op steekt, laat meer plastic los en klinkt de roep om een structurele oplossing luider en luider.

Tijdelijke garage
Nu blijkt dat deze structurele oplossing nog lang op zich laat wachten. Als belangrijkste verklaring geeft de gemeente dat de oorspronkelijke leverancier van de doeken niet meer bestaat. Hierdoor moet de gemeente op zoek naar andere oplossingen om het doek te vervangen. Er wordt gedacht aan geveldoeken, groene muren en houten constrcuties.  Zodra een beslissing is gemaakt, zal het nog zeker drie maanden duren voordat het nieuwe bedrijf dit kan uitvoeren. Dit heeft te maken met een nieuw aanbestedingstraject en afgifte van een omgevingsvergunning.

Omdat de parkeergarage niet permanent tegenover de Morspoort zal blijven staan, is een oplossing die veel geld kost niet mogelijk. Naar verwachting blijft de garage nog twee jaar op de huidige locatie staan. “Op een eventuele nieuwe locatie is niet gezegd dat de gevelbekleding ook passend en noodzakelijk is.”

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×