(Foto's: RijnlandRoute).

Heien fundering nieuwe fase knooppunt Hofvliet: klus van 700 palen

De bouw van het nieuwe knooppunt Hofvliet aan de A4 is toe aan de volgende fase. Op 20 november wordt gestart met heiwerkzaamheden voor het aanleggen van het tweede deel van de fly-overs. Voor de fundering van het kunstwerk zijn ongeveer zevenhonderd palen nodig.

De heiwerkzaamheden duren naar verwachting tot en met februari volgend jaar. In de feestdagenperiode wordt niet gewerkt. Het heien van de funderingspalen kan hoorbaar zijn in de omgeving.

Het nieuwe knooppunt Hofvliet zorgt straks voor de verbinding tussen de A4 en de nieuwe N434 met een geboorde tunnel. Het bouwen van knooppunt Hofvliet gebeurt in twee fasen. Het eerste deel van de fly-overs is klaar en in de afgelopen maanden zijn de rijbanen verlegd naar de definitieve locatie. Het verkeer rijdt nu onder de fly-overs door. Doordat de rijbaan is opgeschoven, is er aan de oostzijde ruimte om de fly-overs verder af te bouwen.

Leiden Maatschappij Oegstgeest Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×