Senna Maatoug wil in de landelijke politiek.

Leidse Senna Maatoug gaat voor GroenLinks de Tweede Kamer in

Senna Maatoug, geboren en getogen in Leiden, staat voor GroenLinks op plek vijf van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ze is gedreven om zich met met haar economische achtergrond in te zetten op thema’s als arbeidsmarkt en klimaat. Zo is ze bijvoorbeeld van plan groepen in de arbeidsmarkt die geraakt zijn door de coronacrisis, extra bescherming te bieden.

Na haar studie politicologie en economie werkt ze nu als econoom bij het Ministerie van Financiën. Van huis uit heeft Maatoug meegekregen zich altijd in te zetten voor het collectief. “Op school, in de straat, in de wijk en ook in de stad heb ik me dan ook altijd ingespannen voor een ander. Zo heb ik bijvoorbeeld stichting ‘Collectief’  opgericht, die gesprekken in de samenleving faciliteerde. En nu is voor mij de landelijke politiek een volgende stap.”

Jaap van Sandijk in gesprek met Senna Maatoug over haar plannen in de Tweede Kamer.

Hutspot in Tweede Kamer
Maatoug richt zich met name op problemen op de arbeidsmarkt. “Door de coronacrisis zie je dat sommige groepen onvoldoende beschermd zijn. Flexwerkers raken hun baan kwijt, ZZP’ers zien hun inkomen slinken en horecazaken zijn gedwongen de deuren definitief te sluiten. Ik wil helpen om deze problemen op te lossen. Ik denk dat we goede regels en afspraken moeten maken en moeten nadenken wat extra nodig is om benadeelde groepen tegemoet te komen. Daarom pleit ik voor een vast contract als de norm, en voor gratis kinderopvang voor iedere ouder.”

Haar Leidse achtergrond zegt Maatoug zeker mee te nemen in de Kamer. “Ik ben zelf niet zo’n fan van haring, maar op 3 oktober neem ik zeker een bakje hutspot mee naar Den Haag. En mijn Leidse ‘-r’ komt vaak naar voren als ik mijn punt wil maken.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×