De burgemeesterswissel in oktober zorgde ervoor dat Van Trigt geen videoboodschap heeft ingesproken. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoudse burgemeester ontbreekt in Sinterklaasjournaal: 'Dat vinden we erg jammer'

De burgemeester van Zoeterwoude is één van de elf burgemeesters die geen filmpje heeft opgestuurd naar het Sinterklaasjournaal. In deze filmpjes bedanken burgervaders de kinderen van hun gemeente die online een tekening hebben ingeleverd. De Zoeterwoudse burgemeester  heeft geen filmpje opgestuurd, omdat het moment waarop deze vraag gesteld werd, samenviel met de burgemeesterswissel in het dorp.

Fred van Trigt nam begin oktober officieel het stokje over van Liesbeth Bloemen als burgemeester van Zoeterwoude. Omdat de vraag vanuit het Sinterklaasjournaal voor die officiele benoeming binnenkwam, was het toen ongepast om al een filmpje op te nemen met Van Trigt. Maar aangezien Bloemen geen burgemeester meer zou zijn in de Sinterklaastijd, kon het filmpje ook niet met haar worden gemaakt.

De gemeente heeft contact opgenomen met de NTR, de omroep van het Sinterklaasjournaal, om alsnog een filmpje in te leveren. Maar nadat gisteren bekend werd dat de NTR eenzelfde verzoek van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema in de wind had geslagen, acht de woordvoerder van de gemeente de kans klein dat het voor Zoeterwoude wel gaat lukken.

De gemeente betreurt de huidige situatie. “Wij vinden het natuurlijk hartstikke jammer dat de burgemeester niet op de site van het Sinterklaasjournaal te zien is. Wij zijn nog aan het nadenken over manieren om te laten zien dat Sinterklaas ook meer dan welkom is in Zoeterwoude. In ieder geval kunnen kinderen hun gedichten naar het gemeentehuis in Zoeterwoude sturen. Dan zal de burgemeester er persoonlijk voor zorgen dat de gedichten bij Sinterklaas terechtkomen.”

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×