(Archieffoto: Lieuwe van Slooten).

Drie nieuwe burgercommissieleden in Voorschoten in een avond is opvallend

Drie Voorschotenaren gaan ondersteunend raadswerk verrichten als burgercommissieleden. Donderdagavond werden Conny van der Krogt (GroenLinks), Esther Mieremet (D66) en Fred Veldman (ONS Voorschoten) digitaal beëdigd. Het is opvallend dat er in een avond drie burgercommissieleden bij komen omdat de gemeenteraad van Voorschoten achter de schermen werkt aan strengere regels voor dit soort benoemingen.

Een onderdeel van die mogelijk strengere regels voor burgercommissieleden is dat zij op de kieslijst van de partij gestaan moeten hebben. Zowel Van der Krogt, Mieremet als Veldman stonden niet op de kieslijst van hun partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Veldman stond wel op de lijst, maar voor een andere partij (Plek zeven PvdA). Met de nieuwe regels zouden zij dus niet benoemd mogen worden.

Verbinding
Donderdagavond mocht dat nog wel, al ging dat niet heel soepel. Toen Van der Krogt de eed moest afleggen viel haar verbinding weg waardoor ze uit de vergadering raakte. Waarnemend Burgemeester Aptroot nam het sportief op en las de eed gewoon twee keer voor. “Van harte gefeliciteerd, dat kunnen we niet fysiek doen, maar ik hoop dat u hier genoegen mee neemt”, zei Aptroot toen de beëdiging afgerond was.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×