(Foto's: Chris de Waard).

Van der Valk Hotel Leiden bouwt kamers om tot thuiswerkplekken

Een groot onderdeel van ‘het nieuwe normaal’ is thuiswerken totdat de muren op je af komen. Veel Leidenaren eten, slapen en werken al sinds maart op dezelfde plek. Van der Valk Hotel Leiden heeft besloten hier een oplossing voor te bieden. De leegstaande hotelkamers kunnen bij het gebrek aan toeristen namelijk gehuurd worden als werkplek.

“Het is eigenlijk een idee uit de eerste lockdown”, zegt Frans Schohaus, manager van Van der Valk Hotel Leiden. “We hebben het toen niet gelijk uitgevoerd omdat het onzeker was wat de maatregelen zouden zijn. Het is nu beter in te schatten, dus hebben we besloten het toch maar te gaan promoten.”

Voor vijf tientjes kan een kamer gedurende een werkdag gehuurd worden. Koffie, thee, water, wifi en een 12-uurtje voor de lunch zitten erbij inbegrepen, naast natuurlijk de rust van een hotelkamer. De verbouwing is voor het hotel niet veel werk. In de kamer wordt het bed eruit gehaald en het bureau erin. “We willen natuurlijk niet dat mensen de hotelkamer voor iets anders gebruiken dan werken”, vertelt Schohaus.

Gloeiende plaat
Het is ondertussen zes weken geleden dat de werkplekken zijn geïntroduceerd, maar een succes is het nog niet. “Uiteindelijk vindt iedereen het een leuk idee, maar blijven mensen toch thuis of gaan ze naar kantoor”, vertelt Schohaus. “Af en toe hebben we een kamertje verhuurd. Ook verhuren we mondjesmaat zaaltjes aan groepen van een handjevol mensen. Het is een druppel op de gloeiende plaat van de coronacrisis.”

Op het gebied van zaalhuur blijft het hotel ook streng. “We huren onze zaaltjes eigenlijk alleen uit voor noodzakelijke bijenkomsten, zoals voor politie of verpleegkundigen,” legt Schohaus uit. “Commerciële bedrijven bij uitzondering, maar liever niet. Gelukkig kunnen we zorgbedrijven die trainingen verzorgen nog wel huisvesten.”

Daarbij is Schohaus met zijn personeel al eerder begonnen dan ooit met de kerstversiering. “We willen graag bezig blijven. We zijn het terras in een winterwonderland aan het omtoveren bijvoorbeeld, zodat de mensen die nog komen een fijn thuisgevoel krijgen. En alles wat je kan verdienen, is mooi meegenomen.”

Economie Leiden thuiswerken Van der Valk

Meer in dossier thuiswerken

Meer in dossier thuiswerken


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×