De beroving vond plaats bij de hangplek in het Roomburgerpark aan de Van Vollenhovenkade. (Archieffoto: Chris de Waard).

Gisterenavond in Opsporing Verzocht: Beroving in Roomburgpark

Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht is gisteravond aandacht besteed aan de beroving van vier jongeren in het Roomburgerpark eind september. Onder bedreiging van messen en een vuurwapen moesten zij hun persoonlijke spullen afgeven.

In de uitzending vertelt één van de slachtoffers wat er zich dinsdagavond 29 september afspeelde in het Roomburgerpark in Leiden. Het slachtoffer en zijn vrienden zitten in een container die wordt gebruikt als hangplek voor jongeren. Ze zijn er die avond als enigen. Het is rond 21.00 uur al donker als er plotseling drie mannen bij de container staan. Twee van hen hebben een mes bij zich, de derde een vuurwapen. Hij laadt dat door en ze eisen de persoonlijke spullen van de vriendengroep. Ze worden zo ernstig bedreigd, dat ze besluiten mee te werken: ze geven hun portemonnees en geluidsbox af.

Van de daders zijn de volgende signalementen bekend:

Dader 1 is ongeveer 1.85 meter lang, licht getint met een lang en slank postuur. Hij droeg een grijze gewatteerde North face jas (heuplengte), een zwarte spijkerbroek, skinny model tot enkelhoogte, zwarte Nikes met een wit logo, laag model, een zwarte capuchon en een zonnebril met goudkleurig montuur. Over zijn kin, mond en neus had hij een blauw medisch mondkapje.

Dader 2 was ongeveer 1.65 meter lang, donker getint met een breed en bol postuur. Deze dader droeg een zwarte gewatteerde bodywarmer, een zwarte sweater met capuchon, een zwarte trainingsbroek met wit logo en zwarte schoenen. Verder had deze man zwarte wollen handschoenen aan en ook een blauw medisch mondkapje.

Dader 3 is ongeveer 1.80 meter en licht getint. Hij droeg een zwarte hoody, een witte capuchon en een zwarte spijkerbroek. Het ging om een wijd en lang model tot over de schoenen. Deze man had zwarte vingerhandschoenen aan en droeg een zwart mondkapje.

De politie komt graag in contact met mensen die denken te weten wie de drie zijn aan de hand van de signalementen. De verdachten reden in een Volkswagen Golf, mogelijk type 5. De twee middelste letters van het kenteken zijn bekend: ??-PP-??. Een mogelijke andere combinatie van het kenteken is: ??-??-PL.

Heeft u informatie?
Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel met Team Criminele Inlichtingen: 079-3458999
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×