(Archieffoto: Sleutelstad).

PLNT gaat studenten mboRijnland helpen ondernemen

mboRijnland en PLNT Leiden gaan samenwerken om ondernemerschap onder mbo-studenten te stimuleren. Zo ontstaat een doorlopende leerlijn van het mboRijnland met Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden, die al langer met innovatiecentrum PLNT samenwerken. Het onderwijs wordt door PLNT  aangevuld met ondernemerschapsvaardigheden en studenten die een eigen bedrijf willen starten, krijgen professionele begeleiding.

De nieuwe samenwerking moet ervoor zorgen dat het onderwijs zich ook buiten de schoolmuren afspeelt. Op die manier denkt het mboRijnland dat studenten zich beter kunnen ontwikkelen. Het programma en de ondersteuning vanuit PLNT, dat aan de Langegracht in Leiden plek biedt aan startende ondernemers, zorgt ervoor dat mbo-studenten een plek hebben om aan de slag te gaan met ondernemerschap.

De startup-community van PLNT krijgt in ruil voor de ondersteuning toegang tot jong mbo-talent. Directeur van PLNT Bastiaan de Roo is enthousiast over de nieuwe samenwerking: “Er ontstaat een plek waar ondernemende mbo-studenten met de reeds aanwezige hbo- en wo-talenten samenkomen. Dat is uniek en zorgt voor een interessante dynamiek, waarin we nog meer ondernemende studenten, innovatieve startups en andere partijen met elkaar verbinden. ”

mboRijnland heeft elf vestigingen in zes verschillende steden, waarvan een grote vestiging in Leiden. Jaarlijks volgen er ruim 17.000 studenten onderwijs. PLNT Leiden is een stichting met als doel de innovatiekracht in de regio te stimuleren. PLNT ondersteunt talent, startups en bedrijven bij het maken van een verdienmodel bij nieuwe ideeën en brengt mensen bij elkaar om dat te bereiken.

Economie Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×