(Foto's: Emile van Aelst).

Flinke cheque voor Ronald McDonald Huis Leiden

De jaarlijkse cheque van het Ronald McDonald Business Breakfast Leiden (RMBB) is weer uitgereikt aan het Ronald McDonald Huis Leiden. Bestuursvoorzitter Ernst van Win en de huismanager Nancy Haanappel van het Ronald McDonald Huis namen gisteren een cheque van 15.000,50 euro in ontvangst.

Door de crisis is de cheque van het RMBB zeer welkom. Veel geplande acties om fondsen te werven zijn niet doorgegaan aldus een woordvoerder. In verband met de coronamaatregelen was de uitreiking van de cheque dit jaar voor alle leden van van het RMBB via livestream te volgen. De uitreiking zelf vond plaats op het kantoor van De Clercq Advocaten en Notariaat in Leiden.

De 160 vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis stonden ondanks de coronacrisis toch klaar voor de gasten. Sinds maart waren veertien van de negentien kamers beschikbaar. Vanwege veiligheidsmaatregelen moest de Huiskamer (waaronder de daktuin en drie ouderzitkamers) in het LUMC gesloten blijven. “Maar gelukkig hebben we de de Huiskamer begin september weer met enige beperkingen mogen openen”, vertelt een woordvoerder. “Helaas nog niet voor de broertjes en zusjes, maar wel voor de ouders die daar met hun zieke kindje mogen spelen”.

Sponsoring
Het RMBB is een actief zakelijk netwerk met een maatschappelijk doel. Het Leidse ondernemersnetwerk helpt ouders dichter bij hun zieke kind te zijn als het in het LUMC verblijft. Op een praktische en ondernemende manier ondersteunt het RMBB het Ronald McDonald Huis Leiden, door maandelijks samen te ontbijten. Ondernemers uit Leiden en omstreken ontmoeten elkaar bij een ontbijt in het bedrijf van een van de leden en leggen zakelijke contacten. De gezamenlijke contributie van het RMBB komt als donatie ten goede aan het Ronald McDonald Huis Leiden, waarmee jaarlijks enkele kamers worden gesponsord.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×