(Foto: Sleutelstad).

Gooien zwaar vuurwerk leidt tot drugsvangst: Leidenaar vast

De politie heeft in Katwijk eerder deze week twee personen aangehouden die vanuit een flat aan de Boslaan in Katwijk zwaar vuurwerk naar beneden gooiden. Na een melding van overlast werd de 28-jarige bewoner van de flat aangehouden. Een 23-jarige man uit Leiden vluchtte richting de duinen maar werd met hulp van de politiehelikopter toch gevonden en aangehouden.

Beide verdachten zijn bekenden van de politie en werden voor verhoor ingesloten. In de woning van één van de verdachten werd tijdens de zoektocht naar vuurwerk ook een aantal kilo’s drugs aangetroffen. Onderzoek zal moeten uitwijzen om welke stof het gaat.

Levensgevaarlijk
De zoekactie bleef in Katwijk niet onopgemerkt. “We hebben de afgelopen dagen gemerkt dat mensen zich verbaasden over de zoektocht die op touw is gezet om deze verdachten aan te kunnen houden”, licht teamchef Peter Koot van politie Katwijk toe. “Het gooien van dit soort zwaar vuurwerk is levensgevaarlijk, zeker wanneer je dat op klaarlichte dag op de openbare weg doet. Je moet er toch niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als zo’n klapper tegen iemand aan was ontploft of in de bak van een kinderwagen was beland. Als je dan later ook nog eens zo’n grote hoeveelheid mogelijke drugs aantreft, ben ik blij dat we flink hebben ingezet om deze verdachten aan te houden.”

Beide verdachten zijn donderdag voorgeleid aan een rechter-commissaris die de voorlopige hechtenis met veertien dagen heeft verlengd.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×