(Foto: Reanne van Kleef).

Week van de ondernemer: 'We zien veel nieuwe gezichten'

Vanaf het begin van de coronacrisis ziet ondernemer Marcel Wieringa veel nieuwe gezichten in zijn winkel. Veel Leidenaren die normaal gesproken in een team sporten, maar dat vanwege de coronamaatregelen niet meer mogen, zijn gestart met hardlopen. In de hardloopwinkel van Wieringa kunnen ze terecht voor een loopanalyse, kleding en passende schoenen.

Ondanks de nieuwe klanten is het niet veel drukker geworden in de winkel. “De ervaren hardlopers zien we juist minder doordat veel wedstrijden niet doorgegaan zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Leiden Marathon of de Singelloop. Zo’n evenement is toch vaak een aanleiding om nieuwe kleding of schoenen te kopen”, verklaart Wieringa. Verder is het segment waarin Wieringa opereert opmerkelijk stabiel. “Als het slecht gaat met de economie dan merken we er niet veel van. En als het straks weer beter gaat, ook niet.”

Coronaproof
Om een bezoek aan de hardloopwinkel voor de klanten zo veilig mogelijk te maken heeft ook Wieringa maatregelen moeten nemen. “We zijn geen winkel waar de hele dag vijftig man binnen staan, maar om een winkelbezoek coronaproof te maken hebben we wel wat aanpassingen moeten doen.” De winkeleigenaar laat maximaal twee klanten tegelijk naar binnen en vraagt hen om een mondkapje te dragen. “Soms ontstaat er dan buiten een kleine rij, maar dat begrijpen de meeste mensen wel”, aldus de ondernemer.

De afgelopen maanden verkocht de hardloopwinkel vooral schoenen aan de nieuwe klanten. Met de winter in aantocht hoopt hij ze binnenkort terug te zien om hun hardloopoutfit uit te breiden met warme kleding.

Economie Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×