(Foto: Emile van Aelst).

Oeuvreprijs voor Leidse zangeres Wies Cavé

In de week van haar 83e verjaardag is de Leidse zangeres Wies Cavé verrast met een oeuvreprijs. Organisator van het Leids Festival van het levenslied, Hugo Choufour, bezocht Cavé donderdag in woonzorgcentrum De Parelvissers. Na een optreden met dochter Bianca Boere-Choufour, bekroonde de festivaldirecteur de carrière van Cavé met een oeuvreprijs. “Voor haar inzet voor het Nederlandse lied en trouw aan Leiden”, aldus Choufour.


Wies Cavé zingt mee met haar hit: ‘Van Leiden zal ik mij nooit laten scheiden’. (Bron: Leidseglibber.nl).

Het was niet voor het eerst dat Choufour en dochter optraden in De Parelvissers, ook op 3 oktober bezochten zij het verzorgingshuis. “Tijdens Leidens ontzet mag Wies Cavé gewoon niet ontbreken. Jarenlang was ze niet weg te denken bij de viering. Nu ze zelf niet meer optreedt, zingen wij voor haar”, verklaarde hij toen. De opnames die Leidse Glibber Emile van Aelst van het optreden begin oktober maakte zijn ruim 16.000 keer bekeken. “Het levenslied is nog springlevend”, stelt Choufour.

Derde stem
Bij het optreden maakten Choufour en Boere gebruik van de originele muziekbanden die Cavé in de jaren tachtig en negentig liet maken. “Ik heb de banden sinds kort in handen. Heel bijzonder, omdat Wies zelf de tweede stem heeft ingezongen. Ik zing dus met haar mee”, verklaart Choufour. Tijdens het optreden zong de tachtiger ook zelf haar hits uit volle borst mee. “Vanmiddag verzorgde ze dus de tweede én derde stem. Geweldig”, stelde de organisator na afloop van het bezoek.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×