(Foto: Emile van Aelst).

Sinterklaas maakt rondvaart door Leiden

Sinterklaas heeft zaterdagmiddag zijn huis aan de Breestraat korte tijd verlaten om korte rondvaart door de Leidse grachten te maken. Op de dag waarop eigenlijk de feestelijke intocht van de Sint in de sleutelstad zou zijn, begon het bij de goedheiligman te kriebelen en maakte hij als verrassing toch een vaartochtje door Leiden.

Als gevolg van de coronamaatregelen werd de gebruikelijke intocht van de Sint afgeblazen. Een massaal samenzijn van honderden kinderen en hun ouders aan de Beestenmarkt zou te grote besmettingsrisico’s met zich meebrengen. “Door Sinterklaas en zijn muziekpieten over twee boten te verdelen en onaangekondigd en zonder aan te meren door de binnenstad te varen zijn samenscholingen voorkomen. Toch heeft iedereen de kans gekregen om even naar Sint en Piet te zwaaien”, verklaarde stuurman Daaf Sloos na afloop van de coronaproof vaartocht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×