Sinterklaas in 2019. (Foto: Emile van Aelst).

Kijkdoos aan de Breestraat wordt nieuwe logeerplek voor de Sint

Sinterklaas gaat op een nieuwe plek in Leiden logeren. De etalage van het voormalige V&D- pand aan de Breestraat wordt omgebouwd tot een grote kijkdoos met onder andere een pepernotenmachine en ingestuurde tekeningen. Kinderen kunnen door gaten in de afgeplakte etalage kijken hoe de goedheiligman voorbereidingen treft voor een lange nacht op de Leidse daken.

De Waag was de afgelopen jaren de gebruikelijke verblijfplaats voor de Sint. Door de coronamaatregelen is deze locatie dit jaar niet geschikt. De plannen rondom de intocht staan om dezelfde reden op losse schroeven. “Op dit moment kunnen wij over de intocht nog niks zeggen”, meldt voorzitter Jeffrey Glasbergen.

De organisatie vraagt aan kinderen om tekeningen te maken voor de Sint die worden opgehangen in de ‘kijkdoos’.  Inzenden van de tekeningen kan via de Facebook-pagina van Olaf Lepoeter. Ook fysiek kunnen tekeningen worden ingeleverd op verschillende plekken in Leiden.

All you need is love
De stichting is in juni al begonnen met een crowdfundingactie onder de noemer ‘Sinterklaas deelt uit’. Deze actie heeft als doel om iedereen in Leiden van het Sinterklaasfeest te kunnen laten genieten. Glasbergen: “We zijn van plan chocoladeletters uit te delen aan ouderen, dak- en thuislozen en voedselbanken. Daarnaast worden er op dit moment Sinterklaasboekjes gedrukt voor basisschoolleerlingen van groep 1 tot en met groep 5. Tot slot kunnen mensen, gebaseerd op het concept van All you need is love, een wens insturen. Enkele daarvan zullen wij dan in de prakijk brengen.”

Doneren aan ‘Sinterklaas deelt uit’ kan via de website van GoFundMe.

 

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×