(Foto: Kim van Dijk)

Alle gemeenten in Leidse regio krijgen minder NOW uitgekeerd in de tweede lockdown

In de Leidse regio is flink minder geld uitgekeerd voor NOW 2.0  dan tijdens de eerste ronde. De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is in het leven geroepen zodat werkgevers het omzetverlies door de coronacrisis kunnen overbruggen. Uit onderzoek van zelfboekhouden.com blijkt dat bedrijven in de Leidse gemeenten veel minder uitgekeerd hebben gekregen.

Oegstgeest is in de Leidse regio de grootste daler. Zij krijgen een kleine 4 miljoen euro minder uitgekeerd dan in de eerste periode, wat een daling is van 67,5 procent. Zoeterwoude levert bijna 2,5 miljoen euro in, waardoor ook zij met 62,3 procent een veel lager bedrag uitgekeerd krijgen. Voorschoten, Leiderdorp en Leiden leveren elk tussen de 52 en 55 procent in, wat voor Leiden neerkomt op een bedrag van ongeveer 21 miljoen euro.

Riksja
Het grootste bedrag in Leiden is uitgereikt aan Stichting Centre for Human Drug Research Lab, een groot onafhankelijk bedrijf dat wetenschappelijk onderzoek doet naar medicijnen. Zij ontvingen ruim 1,3 miljoen euro. Ook reisorganisatie Riksja Online B.V. krijgt nog een kleine 1,2 miljoen euro toegekend.

Het UWV geeft aan dat de bedragen bewust lager zijn gemaakt. Ze zien graag dat bedrijven niet blijven leunen op overheidssteun en zo gemotiveerd worden om zich aan te passen aan de huidige economische situatie. De NOW 3.0, die nu aangevraagd kan worden, zal wederom lager zijn. Hetzelfde geldt voor een eventuele vierde en vijfde periode.

Economie Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×