(Foto's: PR).

Bijen krijgen bed and breakfast in Voorschoten

Op een ‘saai’ grasveldje bij het GOD Centre in Voorschoten staat sinds zaterdag een bed en breakfast voor bijen. Voor hommels, honingbijen en zweefvliegen is er nestgelegenheid en voedsel. Vrijwilligers van de groep ‘Voorschoten voor de Bijen’ plantten dit weekend een grote hoeveelheid bloemen.

De bloemen waren volgens Ingrid Kriens van ‘Voorschoten voor de Bijen’ geschonken door de gemeente. “Biodiversiteit staat hoog op de gemeentelijke agenda, daarom wordt adoptiegroen gestimuleerd”, zegt ze. “In dit geval was de plek een saai grasveldje wat heel veel zon krijgt.”

Voorjaarsbollen
De komende jaren wil de gemeente Voorschoten nog meer geld (zo’n 100.000 euro extra) aan dit soort initiatieven besteden. Dat bleek eerder deze maand tijdens de gemeenteraadsvergadering over de begroting. Opvallend is wel dat niet alle initiatieven het halen. Zo ging een Voedseltuin in de Nassauwijk na kritiek van buurtbewoners niet door.

Volgens Kriens waren de omwonenden wel te spreken over de Bijen bed en breakfast. De groep vrijwilligers gaat deze week ook nog voorjaarsbollen planten.

Duurzaamheid Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×