(Archieffoto: Lieuwe van Slooten).

Voorschotense oppositie stuurt open brief aan burgemeester: onvrede over bestuurscultuur

In een open brief aan waarnemend burgemeester Charlie Aptroot hebben meerdere oppositiepartijen uit de Voorschotense gemeenteraad hun ongenoegen geuit over de manier waarop het dorp bestuurd wordt. Ze vinden dat het gemeentebestuur niet genoeg luistert naar de gemeenteraad. Aanleiding is het voorgenomen besluit om van de bibliotheek een multifunctionele accommodatie te maken, terwijl de raad een onderzoek wilde naar bredere mogelijkheden met andere kostendragers.

Voor de oppositiepartijen CDA, PvdA, Voorschoten Lokaal Sterk en ONS Voorschoten is de gang van zaken rondom de multifunctionele accommodatie de druppel. Volgens de partijen wilde het college van burgemeester en wethouders ook al niet luisteren naar de raad toen het ging over de toekomst van het Ambachts- en Baljuwhuis. De raad zou voor een open procedure zijn geweest, maar het gemeentebestuur ging verder met slechts een kandidaat. Uiteindelijk ging dat niet door en startte het college onlangs alsnog met een open procedure.


Politiek071-presentator IJsbrand Terpstra in gesprek met PvdA-fractievoorzitter Ad de Graaf

Negatieve beeldvorming
De partijen schrijven in hun open brief dat dit soort dingen zorgen voor een ’trage besluitvorming’ en ‘negatieve beeldvorming vanuit de Voorschotense samenleving over het gemeentelijk bestuur.’ Ze spreken de voorzitter van de gemeenteraad met hun brief direct aan. “Wij willen u verzoeken er zorg voor te dragen dat het college besluiten van de raad respecteert en uitvoert. Dat zal bijdragen aan de kwaliteit en versnelling van de besluitvorming. Iets waar Voorschoten recht op heeft.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×