Een wijkbewoner verbaasde zich zo over de situatie dat de politiek deze foto kreeg toegezonden. Een loze laadpaal in Roomburg.

CDA en VVD trekken aan de bel over geldverspilling: loze laadpaal

Op allerlei plekken in de stad gooit de gemeente geld over de balk. CDA en VVD stelden donderdagavond een hele serie voorbeelden aan de orde bij wethouder Ashley North die over het beheer van de openbare ruimte gaat.

Zo kreeg CDA-raadslid Roeland Storm een wel heel opmerkelijke mail van een bewoner van de wijk Roomburg. Daar is afgelopen zomer een laadpaal neergezet langs de Drususlaan. Vlak na de zomer zijn de parkeerplekken  verwijderd en werd er een groenstrook aangelegd.

  • Voor
    Voor
  • na
    na

Alleen de inmiddels onbruikbare laadpaal die nu midden in de groenstrook staat, herinnert nog aan de parkeerplekken. “Hier is veel gemeenschapsgeld verspild”, zo vindt niet alleen de betreffende wijkbewoner, maar ook het CDA. De wethouder kon nog niet inhoudelijk reageren. Hij kende de casus nog niet en reageert binnenkort schriftelijk.

CDA-raadslid Storm noemt de situatie bizar, maar aan de andere kant verbaast het hem ook niet eens meer. “In de Kennedylaan in Leiden Zuidwest was ook een laadpaal geplaatst. Hij stond er nauwelijks of de gemeente gaf een vergunning voor een oliebollenkraam op precies die plek. Konden gebruikers drie maanden hun auto niet opladen.”

Plantenvakken leeggeschept
Ook de VVD kwam met enkele voorbeelden van verspilling van gemeenschapsgeld. Een aangelegd plantvak bij de Jan van Houtbrug werd niet onderhouden en toen het onkruid weelderig ging groeien werd het weer helemaal leeggeschept. Iets soortgelijks gebeurde in Nieuw Leyden aan de Van der Paauwkade. Hier wist de wethouder wel hoe het zat. “Bij de Jan van Houtbrug sloeg de beplanting niet aan. Dat gebeurt soms en er komen nieuwe planten. Daar is ook gewoon budget voor, omdat het bekend is dat dat af en toe voorkomt.”

In Nieuw Leyden sloot de gemeente een overeenkomst met omwonenden die het perkje na aanleg zelf wilden onderhouden. Dat ging mis toen de een verhuisde en een ander langdurig in het buitenland verbleef. “Maar inmiddels zijn we in gesprek met andere wijkbewoners die het alsnog willen oppakken.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×