Frits van Dissel tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. (Archieffoto: IJsbrand Terpstra).

Fractievoorzitter Frits van Dissel stopt als raadslid voor Hart voor Oegstgeest

Frits van Dissel verlaat op 17 december de gemeenteraad van Oegstgeest. Die onverwachte mededeling deed de fractievoorzitter van Hart voor Oegstgeest donderdagavond aan het einde van de raadsvergadering. “Er komen veel grote nieuwe ontwikkelingen aan. Die zullen veel energie vragen en die kan ik niet meer opbrengen”, zei hij in een korte verklaring.

De mededeling kwam als een donderslag bij heldere hemel. Van Dissel is een zeer gedreven en gepassioneerd raadslid dat zich altijd heeft ingezet voor het behoud van het dorpse en groene karakter van Oegstgeest. Hij werd in 1993 actief in de lokale politiek en is sinds 2015 raadslid. “Ik heb me altijd vol enthousiasme ingezet”, zegt het raadslid dat eerder actief was bij Leefbaar Oegstgeest, de voorloper van het huidige Hart voor Oegstgeest.

“Er komt weer veel op ons af aan gebiedsontwikkelingen, maar ook regionale samenwerking ligt weer bovenop de stapel. Dat gaat opnieuw veel energie vragen”, aldus Van Dissel in zijn verklaring. Sinds zijn installatie als raadslid in 2015 heeft hij intensief meegewerkt aan de Toekomstvisie Leidse Regio 2027, waarna de regionale samenwerking nog steeds vaak op de politieke agenda verschijnt. “Ik kan de benodigde energie daarvoor niet meer opbrengen.”

Sprakeloos
“We zijn er stil van”, zei burgemeester Emile Jaensch direct na de mededeling. “In de vergaderchat lees ik ook dat het betreurd wordt dat u vertrekt. We zullen op gepaste wijze afscheid van u gaan nemen.” Ook oud-partijgenoot bij Leefbaar Eelke van den Ouweelen (nu Lokaal Oegstgeest) reageerde emotioneel. “Ik ben sprakeloos, dit is een verlies voor de lokale politiek. Deze mededeling doet me veel, maar ik heb uiteraard respect voor beslissing.”

Van Dissel dient binnenkort zijn ontslag als raadslid in. Dat betekent dat hij op 17 december zijn laatste raadsvergadering zal meemaken. Dan zal hij ook uitgebreider toelichten waarom hij stopt als raadslid. Commissielid Jaap van den Broek zal de raadszetel naar verwachting van Van Dissel overnemen. De nummer twee van de partij, Karin Rosdorff, wordt de nieuwe fractievoorzitter.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×