(Foto: Chris de Waard).

Gemeente riep zaterdag op om niet meer naar drukke binnenstad te komen

“Kom niet meer naar het centrum en doe je inkopen op een ander moment”, dat is de oproep van de gemeente Leiden. In de binnenstad is het zaterdagmiddag erg druk. Dat er te veel mensen in de stad zijn is ook te zien op de ‘druktekaart’ die rood uitslaat. Vooralsnog worden de winkelstraten niet afgesloten.

Ook wethouders Paul Dirkse en Fleur Spijker laten via social media weten dat het beter is om thuis te blijven. “Stel je bezoek aan de Leidse binnenstad uit”, schrijft Dirkse. Spijker wijst op de druktekaart. “Check die voordat je de stad in gaat.”

In het voorjaar is de Haarlemmerstraat twee keer afgesloten omdat het te druk was en mensen geen anderhalve meter afstand konden houden. Sinds de komst van de druktekaart richt de gemeente Leiden zich meer op de communicatie om te voorkomen dat dat weer moet gebeuren. De oproep van zaterdagmiddag past in die strategie.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×