(Foto: Hogeschool Leiden)

Subsidie Hogeschool Leiden voor onderzoek dementie op jonge leeftijd

Het lectoraat Verpleegkundige Intramurale Ouderenzorg (VIO) van Hogeschool Leiden ontvangt een grote subsidie van 170.000 euro voor een onderzoek naar dementie onder mensen jonger dan 65 jaar. Hogeschool Leiden, zorginstelling Marente en andere partners gaan twee jaar samenwerken aan het project. Het geld is beschikbaar gesteld door ZonMW.

In Nederland hebben circa 12.000 mensen die jonger zijn dan 65 jaar een vorm van dementie.┬áLector Chris Wallner van Hogeschool Leiden kan niet wachten om te starten met het onderzoek: “De toewijzing van deze subsidie is een mijlpaal. Niet alleen voor het lectoraat en de samenwerking tussen de hogeschool en Marente, maar vooral voor jonge mensen met dementie en hun naasten. Deze groep heeft tot nu toe weinig aandacht van onderzoekers gekregen, terwijl de impact van de ziekte voor de mensen en hun naasten heel heftig is.”

 

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×