Pieter Verhoogt volgt Tjeerd Scheffer op als topsportcoordinator van Leiden. (Foto: Gerry van Bakel).

Nieuwe topsportcoördinator Leiden: 'De clubs zijn mijn bazen'

Wie goed keek kon bijna witte rook uit de kantine van rugbyclub DIOK zien opstijgen. Geen brand, maar wel de presentatie van de nieuwe topsportcoördinator Leiden. Zijn naam is Pieter Verhoogt. Hij vervult een vergelijkbare functie in Medemblik, houdt van honkbal en zijn ouders hebben elkaar in Leiden ontmoet.

De opvolger van Leidens eerste topsportcoördinator Tjeerd Scheffer die na ruim tien jaar het stokje overgeeft, is gekozen uit 43 sollicitanten. Martijn Peetsold, voorzitter van Stichting Topsport Leiden die de topsportcoördinator aanstelt, noemt het een pré dat Verhoogt niet in Leiden woont. Pieter Verhoogt kan zo met een schone lei beginnen. Een ander pluspunt is zijn economische achtergrond. Het bestuur hoopt dat de nieuwe coördinator duidelijk zal kunnen maken dat topsport niet alleen geld kost, maar ook waarde toevoegt aan een stad.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Pieter Verhoogt, de nieuwe topsportcoördinator van Leiden.

Verhoogt hoopt de grote schoenen die Scheffer achter laat goed te kunnen vullen. “Als iedereen mij even tijd gunt om me in te werken, ga ik mijn stinkende best doen.” Zelf ziet hij zijn rol meer als dienend aan de clubs. “Ik heb nog niet allerlei speerpunten in mijn hoofd. We gaan eerst praten met de diverse clubs. Zij zijn naast het bestuur mijn bazen.”

Bokaal
In zijn welkomstpraatje refereert Peetsold ook nog aan een andere functie van Verhoogt, als eigenaar van Sport2B. Deze organisatie maakt elk jaar een ranglijst van de beste topsportgemeentes in Nederland. Leiden eindigt de laatste jaren geregeld in de top-5, maar heeft de bokaal nog nooit gewonnen. Misschien dat het nu wel gaat lukken. Op de vraag of dat niet de schijn van belangenverstrengeling heeft, antwoord Verhoogt dat hij totaal geen invloed heeft op die rangschikking. “Het gaat puur om prestaties die we invoeren in een model en waarvan ik dan zelf niet weet wie er als hoogste eindigt. Ik zou het wel leuk vinden om die bokaal een keer aan mezelf uit te mogen reiken.”

Pieter Verhoogt begint 1 januari 2021 als topsportcoördinator.

 

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×