(Foto's: Regio15).

Deel muitende gedetineerden Teylingereind overgeplaatst

Zo’n twintig gedetineerden uit twee groepen in jeugdgevangenis Teylingereind hebben maandagavond vernielingen aangericht op de afdelingen waar ze verbleven. Tijdens de opstand zijn spullen van drie leefgroepen vernield. “Er was geen sprake van een uitbraakpoging of ontvluchting”, zo meldt de instelling in een bericht op hun website. De daders worden of disciplinair gestraft of er wordt aangifte van vernieling gedaan.

Om de situatie onder controle te krijgen, werden de politie en een intern bijstandsteam ingeschakeld. “Zij hebben minimaal hoeven ingrijpen. Een aantal jongeren is apart geplaatst.” Teylingereind meldt verder dat er zijn geen medewerkers gewond zijn geraakt. EĆ©n van de jongeren die in opstand was gekomen, heeft zich bij het stukmaken van spullen verwond. “Hij heeft medisch verzorging gehad en het gaat nu weer goed met hem.”

Omdat er veel kapot is op de leefgroepen, kunnen de jongeren daar nu niet zijn. Negen jongeren zijn intern opgevangen. Tien anderen zijn overgeplaatst naar een andere instelling. Vandaag is Teylingereind meteen begonnen met het herstellen van de vernielde afdelingen. Zodra die weer beschikbaar zijn, wordt bekeken of de jongeren weer terug kunnen komen.

112 Sleutelstad Oegstgeest Regio Teylingereind


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×