(Archieffoto: Chris de Waard).

Oud-coach ZZ Leiden Toon van Helfteren erelid basketbalbond

Toon van Helfteren is benoemd tot erelid van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Dat maakte voorzitter Joop Brakenhoff zaterdag bekend tijdens de algemene ledenvergadering van de NBB, meldt mediapartner Omroep West. De 69-jarige Van Helfteren is recordinternational, voormalig bondscoach en oud-trainer van ZZ Leiden. Momenteel is hij coach van Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Rotterdam.

De geboren Delftenaar was als speler negentien seizoenen actief in de eredivisie. Hij kwam daarnaast liefst 207 keer uit voor Oranje. Na zijn actieve loopbaan werd hij vier keer gekozen tot coach van het jaar en fungeerde hij in twee periodes tussen 1994 en 2019 (129 interlands) als bondscoach. In 2015 slaagde hij erin met Oranje voor het eerst in 26 jaar deelname aan het EK af te dwingen.

Van Helfteren is het zevende erelid en al in 1988 benoemd tot lid van verdienste van de NBB. In 2019 kreeg hij een koninklijke onderscheiding.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×