(Foto's: Regio15).

Politie voorkomt uitbraak gevangenen Teylingereind

Tientallen agenten, drie ambulances en brandweer zijn maandag een groot deel van de avond in touw geweest in en om Forensisch Centrum Teylingereind aan de Rijksstraatweg in Sassenheim. In de loop van de avond werd duidelijk dat het ging om een poging van een groep gedetineerden om te ontsnappen uit de jeugdgevangenis op de grens met Oegstgeest.

De onrust begon rond 21.15 uur met een brandmelding. Al snel werd duidelijk dat er meer aan de hand was en werd er flink opgeschaald. Agenten in kogelwerende vesten verspreidden zich over het terrein en ook de ambulancemedewerkers droegen vesten. Later werd ook het Intern Bijstand Team (IBT) van Justitie ingezet. Elke inrichting van justitie heeft zo’n team dat kan worden ingezet als de orde of de veiligheid binnen de inrichting in het gedrang dreigt te komen en medewerkers er niet meer in slagen deze beheersbaar te houden.

Uiteindelijk kregen politie en justitie de situatie weer onder controle. Er is niemand ontsnapt. Of er daadwerkelijk brand is geweest, is nog niet bekend gemaakt.

 

 

112 Sleutelstad Oegstgeest Regio Teylingereind


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×