(Foto: IJsbrand Terpstra).

Stadsgehoorzaal tijdelijk studieruimte

De Stadsgehoorzaal, de gemeente Leiden, en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Vanaf zaterdag 5 december tot en met dinsdag 15 december kunnen studenten van de Universiteit Leiden studeren in de Stadsgehoorzaal. Alle ruimtes in het concertgebouw zijn beschikbaar, omdat evenementen door de geldende coronamaatregelen niet zijn toegestaan.

De universiteit heeft op dit moment minder studieruimtes beschikbaar dan normaal, omdat rekening moet worden gehouden met de anderhalve meter afstand. Omdat op 15 december de tentamenperiode begint, zijn er nu veel studenten op zoek naar een studieplek. Voorzitter Sammy Steenvoorden van de PKvV: “We zijn we ontzettend blij met deze extra studiefaciliteit op juist zo’n mooie, centrale plek in de stad. De timing vlak voor de tentamenperiode is precies goed en we hopen dat veel studenten hier dankbaar gebruik van maken.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

  • (Foto: PR)
    (Foto: PR)
  • (Foto: Jelle Kuiper)
    (Foto: Jelle Kuiper)

Het reserveren van een studieplek kan via SharedDesk. Studenten kunnen een specifiek tijdvak reserveren voor een tafel naar keuze. Op elke tafel is een tafelnummer te vinden, waar studenten vanaf 15 minuten voor de gereserveerde tijd naartoe kunnen lopen. Na het studeren moeten de jongeren het gebouw meteen weer verlaten.

Jochem Myjer roept op
De Stadsgehoorzaal en de Leidse Schouwburg hebben zwaar te lijden onder de coronacrisis. Door de anderhalvemeterregel kunnen er een stuk minder mensen in de zalen dan voorheen. De Leidse cabaretier Jochem Myjer roept daarom alle Leidenaren op om voor minimaal 50 euro een stoel te strikken die niet gebruikt kan worden. Wanneer de crisis voorbij is, kunnen deze stoelen dan weer feestelijk worden uitgepakt.

Cultuur Leiden Onderwijs Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×