Wethouder Fleur Spijker en bestuurder Ivo van der Klei van Alrijne Ziekenhuis, plantten afgelopen week een boom om het park symbolisch te openen. (Foto: Alrijne).

Groene facelift voor gebied rond Alrijne Ziekenhuis

Het gebied rond Alrijne Ziekenhuis in Leiden is nu ingericht als een park. De gemeente Leiden en Alrijne Ziekenhuis hebben de afgelopen jaren naar eigen zeggen hard gewerkt om een aantrekkelijke parkachtige groene zone mogelijk te maken. Wethouder Fleur Spijker van de gemeente Leiden en bestuurder Ivo van der Klei van Alrijne Ziekenhuis, plantten afgelopen week een boom om het park symbolisch te openen.

De oorspronkelijke planning was om in maart 2020 klaar te zijn, maar door verschillende oorzaken is het park nu opgeleverd.

De zogenaamde groene zone biedt volgens de betrokken partijen veel wandelmogelijkheden. Ook de hellingbaan (de oude opgang naar het parkeerdek) krijgt een facelift: hier kan straks ook op gewandeld worden. Zowel voor patiënten van Alrijne als buurtbewoners is het vanaf het voorjaar van 2021 mogelijk om hier gebruik van te maken. De hellingbaan en het park worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Wijnaendts Francken/Boekee Steunfonds.

Revalideren
De locatie van Alrijne in Leiden wordt vooral gebruikt voor poliklinische functies, dagbehandelingen en revalidatie. Hier is bij de inrichting nadrukkelijk rekening mee gehouden. Mensen die op de revalidatie-afdelingen van Alrijne Ziekenhuis verblijven, kunnen nu genieten van een meer groene omgeving. Bestuurder Ivo van der Klei: “Deze mensen ‘wonen‘ daar tijdelijk en daarom hebben we de entourage van de locatie verfraaid. Heel fijn dat we dit samen met de gemeente hebben kunnen realiseren.”

Het nieuwe park rondom het ziekenhuis zorgt ook voor een verbinding met het omliggende groen van de Leidse Hout naar het Agnesplantsoen. Het ziekenhuisterrein langs de Dieperpoellaan vormt de laatste schakel in de groene route door het Houtkwartier. Het is ook het laatste project voor de verbetering van de woonomgeving die samenhangt met de bouwlocaties ROC en Agnes.

Omliggende buurten
Wethouder Fleur Spijker: “Geweldig dat naast de cliënten van Alrijne, ook bewoners van de omliggende buurten kunnen genieten van deze mooie groene plek. Ik verheug me erop hier in het voorjaar terug te komen om het eindresultaat te bewonderen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×