Adrie Klok voor zijn woning aan de Splinterlaan. (Foto's: Omroep West).

Strijd om kerstverlichting Leiderdorp: mag het blijven hangen?

Al jaren hangen Adrie Klok en Saskia van Leeuwen kerstverlichting aan hun huis op de hoek van de Splinterlaan en de Pinksterbloem in Leiderdorp. Dit jaar waren ze er zoals vele Nederlanders extra vroeg bij en de kerstverlichting hangt en brandt al. Verhuurder Rijnhart Wonen leek echter roet in het eten te gooien: in verband met de veiligheid moest de verlichting worden verwijderd.

Een manshoge pinguïn, sterren en kerstmannen: alles straalt je tegemoet in het mini-winterwonderland in Leiderdorp. Adrie had dit jaar extra uitgepakt met de kerstverlichting om wat vrolijkheid te brengen in deze rare tijden, dat meldt mediapartner Omroep West. En toen kreeg hij een brief dat het verboden is om dingen aan het pand te bevestigen. Hij werd verordonneerd de verlichting te verwijderen. En zo leek het sprookje te eindigen.

Omroep West-verslaggever Erik Kooijman bezocht de woning aan de Splinterlaan vanochtend. 

Tientallen Leiderdorpers sprongen in de bres en lieten Rijnhart weten dat ze het niet eens zijn met deze beslissing. Maandag kwam iemand van de woningbouwvereniging langs en streek met zijn hand over zijn hart. Zo kwam alles goed en mag de verlichting blijven hangen. Wél met een paar aanpassingen om de veiligheid te verbeteren.

 

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×