Kerstviering in Pieterskerk Leiden met verteller Ad Alblas en Koorschool Utopa. (Foto: Mike van Bemmelen).

Kerstnachtviering vanuit Pieterskerk Leiden op Sleutelstad TV

De Pieterskerk en de Hooglandse Kerk organiseren dit jaar een kerstnachtviering die voor iedereen op TV en online te volgen is. De afgelopen vijfentwintig jaar kwamen op kerstavond jaarlijks ruim vierduizend mensen naar de Pieterskerk Leiden. Dat is vanwege de corona dit jaar niet mogelijk.

Directeur-bestuurder Frieke Hurkmans van de Pieterskerk Leiden: “Wij hadden het heel erg graag anders gezien, maar de coronapandemie maakt het onmogelijk om kerstnacht op traditionele wijze te vieren. Doordat er vanuit zowel de Pieterskerk Leiden als de Hooglandse Kerk kerstproducties worden gemaakt is er voor elk wat wils. En wat zo mooi is van deze digitale edities, je kunt alles meemaken.”

Het Bijzonder Kerkenwerk Leiden organiseert met dominee Margreet Klokke een kerstnachtdienst vanuit de Hooglandse kerk. Deze dienst is op kerstavond vanaf 23.00 uur online te volgen op het YouTube kanaal van de Hooglandse Kerk.

Pieterskerk Leiden
Het niet-kerkelijk kerstprogramma van de Pieterskerk Leiden staat in het teken van het thema compassie. Leiden is sinds 2009 Stad van Compassie. “Deze Coronatijden vragen meer dan ooit om compassie, zeker tijdens de kerstperiode”, zegt Hurksmans. Op kerstavond zal zowel het kinder- als het volwassenen kerstprogramma van de Pieterskerk Leiden via Sleutelstad op televisie worden uitgezonden.

Kerkdienst voor kinderen
Kinderen van de Leidse Koorschool Utopa zingen kerstliedjes. De verteller bij het kinderprogramma is Ad Alblas, voorzitter van Leiden Compassiestad en bij vele Leidenaren bekend als emeritus predikant. De Koorschool voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar staat onder muzikale leiding van Rozemarijn Kalis en worden op de vleugel begeleid door Willeke Smits. Samen met de kinderen verkent Ad Alblas hoe dromen in deze tijd toch waargemaakt kunnen worden.

Nachtdienst
Het programma voor de volwassenen bestaat uit een aantal overdenkingen van Alblas, die zichzelf ook wel ‘dominee van de ongelovigen’ noemt. Hadewych Voorn, sopraan van de Nederlandse Opera, zingt een aantal bekende kerstliedjes. Tussendoor wensen een aantal bekende en onbekende Leidenaren waaronder Lenie Labruy√®re, Erick van Zuylen (de pedel van de Universiteit Leiden), Barbara ter Kuile (voorzitter 3 October Gilde) en Burgemeester Lenferink, heel Leiden goede feestdagen.

Op 24 december wordt om 19.30 uur eerst het kinderprogramma uitgezonden via Sleutelstad, ongeveer een half uur later volgt het programma voor volwassenen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×