(Foto's: Chris de Waard).

Rockschool Leiden maakt Leidse kerstclip

Talloze bekende en minder bekende Leidenaren en regiogenoten figureren in de clip van het kerstnummer dat Ludwig Smith van de Rockschool Leiden heeft opgenomen. “Het is een cover van het bekendste moderne kerstliedje”, vertelde de maker bij de première van het nummer op Sleutelstad TV. “All I want for Christmas is You van Mariah Carey.”

Ludwig Smith met Barry Badpak tijdens een van de opnames.

Met een aantal bevriende ondernemers bedacht Ludwig Smith dat Leiden wel wat leuks kon gebruiken in deze lastige tijd. Thuis kwam zijn dochtertje met de invulling: “Pap, je moet een videoclip met kerst maken.” Dat deed Smith die onder Leidse middenstanders een crowdfunding hield om de kosten te dekken. Vervolgens werden in de studio van Rockschool Leiden aan de Fruitweg de nodige opnamesessies gepland. “Al met al zijn we er een maand mee bezig geweest.”

De Leidse regisseur Zeno Groenewegen verzorgde de opnames voor de clip.

Aan de clip hebben alleen maar mensen uit Leiden en de regio aan meegewerkt. Ze zorgden voor de zang, de muziek, het filmen en monteren, alles. In de clip zingen en proosten onder andere Jochem Myjer, Barry Badpak, Ludwig Smith zelf, Tjeerd en Mok Scheffer, burgemeester Lenferink en Peter Labrujère. Ook Leidse Glibber Emile van Aelst komt voorbij. “Het was veel werk, maar superleuk om te doen. Volgend jaar weer”, weet Ludwig nu al.

Cultuur Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×