De leegstaande gebouwen aan de Saffierstraat worden ingericht als opvanglocatie voor daklozen.

Leiden gaat daklozen opvangen in oude sportkantine Crescendo

De schoorsteen rookt weer in de leegstaande kantine van de voormalige korfbalvereniging Crescendo aan de Saffierstraat in de Mors. De plek is in beeld voor de bouw van een tijdelijk gebouw voor de internationale school waar Leiden aan werkt, maar de komst daarvan is met een jaar vertraagd. Het lijkt er sterk op dat de gemeente op die plek in de tussentijd een tijdelijke opvang voor daklozen wil huisvesten.

Het gerucht over de komst van een winteropvang voor daklozen gaat inmiddels als een lopend vuurtje door de wijk, maar directeur Emmy Klooster van De Binnenvest wil nog niet reageren en verwijst naar wethouder Marleen Damen. Die laat op haar beurt weten pas later met een reactie te komen. Eerst moeten omwonenden nog worden geïnformeerd.

De locaties waar dakloze mensen op dit moment worden opgevangen, zitten helemaal vol. Door de coronacrisis ligt oude opvang in Gebouw-C aan de 3e Binnenvestgracht, die officieel niet meer in gebruik is als opvangplek, ook weer vol. Dat geldt ook voor de voormalige bed-bad-broodopvang van STUV aan het Maansteenpad.

Nu de temperatuur weer onder het vriespunt daalt, neemt de druk op de nachtopvang echter juist toe. Daarom is een nieuwe locatie hard nodig. Vorig jaar werd het C-gebouw ingezet als winteropvangplek, maar die mogelijkheid is er dit jaar dus niet. De gemeente en GGD werken samen aan een kouderegeling, zodat mensen ’s nachts niet op straat hoeven te blijven.

Leiden Maatschappij Crescendo-terrein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×