IJspret in kerstvakantie voor kinderen tot en met 17 jaar in Leidse schaatshal. (Archieffoto: Gerry van Bakel).

Toch ijspret voor de jeugd komende kerstvakantie in de Leidse schaatshal

Het knusse ijsbaantje in het centrum van Leiden op de Nieuwe Rijn, gaat dit jaar niet open. Maar schaatsliefhebbers jonger dan 18 jaar kunnen wel hun hart ophalen in de schaatshal aan de Vondellaan. De hal is coronaproof ingericht en zet zijn deuren open.

In de kerstvakantie kan iedereen die jonger is dan 18 jaar komen schaatsen. De baan is open van 11.30 uur tot 15.00 uur. Op maandag 21 december tot en met donderdag 24 december en van maandag 28 december tot en met donderdag 31 december. Eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is de schaatshal gesloten. Volwassenen mogen tijdens deze ‘jongerenuren’ niet de baan op.

Schaatsles
Kinderen die nog niet kunnen schaatsen of graag beter willen leren schaatsen kunnen op diezelfde dagen van 10.00 uur tot 11.00 uur terecht voor een schaatsles. Ervaren vrijwilligers geven schaatsles aan kinderen van 6 jaar tot en met 14 jaar. Deze lessen zijn te volgen op noren en kunstschaatsen. Zo nodig zijn de schaatsen te huur in de schaatsshop. Vanwege de veiligheid zijn handschoenen en een muts ( liever nog een helm) verplicht.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×